Loading...

Pages

Rabu, 07 September 2011

live is love

Membangkitkan kepercayaan diri
Dalam dunia pekerjaan sememangnya banyak persaingan yang perlu dihadapi.Adakalanya tekanan terhadap persaingan tersebut terbawa2 hgg kpd kehidupan peribadi. Di sinilah CINTA berfungsi utk mengembalikan kekuatan diri setelah anda mungkin berasa tertekan kerana mslh dalam karier. CINTA mampu membuatkan anda kembali tenang dan melupakan seketika masalah di tempat kerja. Malah CINTA juga berupaya menjadi semangat secara fizikal dan emosi utk anda terus sukses dlm memburu impian.

Memperbaiki persepsi terhadap diri sendiri
Kadangkala anda akan berasa rendah diri akan kebolehan sendiri.Anda berasakan tidak ada keistimewaan dari diri anda yg bole ditonjolkan. Mungkin dari segi fizikal anda seperti saiz badan anda yg kurus. Atau juga emosi anda yg seringkali tidak berasa yakin apabila melakukan sesuatu. CINTA mampu memperbaiki persepsi terhadap diri. Misalnya, anda berasa kurus dan kurang kacak,tetapi kerana rasa cinta, si dia sanggup menerima anda seada-adanya. Anda tdk berasa yakin utk melakukan sesuatu tetapi ats dorongan CINTA,secara automatik anda akan berasa yakin utk sesuatu perkara.

Membuat kehidupan asmara lebih indah
Sekiranya anda mengetepikan emosi, maka anda akan berubah menjadi kekasih yg tak punya semangat kecintaan. Secara tak langsung,keghairahan anda merudum dan semangat sensual juga merosot. Ini mungkin memberikan kesan emosi terhadapa pasangan anda. Ayuh,ketepikan soal kerja atau permasalahan yg membebankan itu. Bebaskan diri anda bt seketika dan layari rasa CINTA itu seenaknya. CINTA adlh satu cara utk anda sentiasa dekat dgn pasangan anda.

Menyingkirkan stress
Seperti melakukan senaman,CINTA juga dpt menghasilkan hormon endorfin iaitu hormon yg bekerja utk menghilangkan rasa sakit. Bercinta juga dpt mempengaruhi perubahan mood. Misalnya,anda terlalu sibuk di pejabat dan ini membuatkan mood anda kurang baik. Stres yg dialami membuatkan libido anda menghilang. lalu, CINTA mampu membuat anda menyingkirkan stres itu. Caranya,mungkin suara si dia mampu memberi ketenangan kepada anda atau tataplah gambarnya yg diletakkan di meja kerja bg menghilangkan stres tersebut.

Menjernihkan fikiran
CINTA bukan saja mampu menyingkirkan stres,malah mengembalikan kesegaran fikiran dan meransang kreativiti. Ketika fikiran buntu,layu dan kurang prduktif,CINTA mampu memberikan kesegaran tepat pd masanya. Lantas anda perlu menjana fikiran mengenai rasa CINTA agar ia dpt mengembalikan kesegaran fikiran anda.

Meningkatkan kebahagiaan
Satu kajian tlh dijalankan terhadap individu yg bercinta dan mempunyai karier mengaku 82% di antara mereka mampu mengimbangi antara CINTA dan karier. Ini bermakna mereka bahagia menjalani kehidupan kedua2nya.Bahkan 3/4 dpd mereka mengaku, CINTA membuatkan mereka semakin bersemangat utk memburu kejayaan bkn setakat dlm karier,malah kehidupan secara menyeluruh.

Meningkatkan kualiti hidup
Seseorang individu yg kerja berterusan tdk akn memperoleh kesegaran fizikal yg sempurna.Sedikit sebanyak akn menjejaskan asmara anda kerana tdk ada tenaga lagi utk menikmati aktiviti tersebut.Malah hari2 anda juga boleh bertukar kusam kerana kesibukan kerja membatas dan menghalang waktu utk anda bersuka ria. Lalu CINTA mempunyai kuasa utk mengembalikan rasa2 senang dan ceria tanpa dibebani perasaan tertekan terhadapa CINTA. Malah menerusi CINTA juga seringkali membuatkan seseorang itu gembira dibuai asmara.

Momen yg paling menyenangkan
Bersetujukah anda tentang kenyataan ini bahawa CINTA merupakan detik atau momen yg paling menyenangkan. Andai anda seorang yg begitu menghargai CINTA,bijak menguruskan CINTA dan mencambahkan CINTA dgn perasaan kasih syg yg tulus ikhlas,pasti ia akn membuatkan hari2 anda menjadi lebih bermakna. Malah ia akan meninggalkan momen yg segar di hati selamnaya

Tidak ada komentar:

Posting Komentar